Îmbunătățirea wellbeing-ului la locul de muncă cu ajutorul Realității Virtuale
Efectele actuale ale epuizării profesionale
Peste 50% dintre angajații și managerii globali experimentează burnout, iar programele de wellbeing corporative devin esențiale. Aceste programe adresează bunăstarea fizică, mentală, de carieră, socială și financiară, contribuind la o performanță profesională sporită și angajați mai sănătoși. Studile confirmă că atunci Când angajații simt că dezvoltarea lor profesională și bunăstarea socială sunt susținute de organizațiile în care lucrează, aceștia sunt mai motivați și mai productivi, contribuind direct la succesul organizației.
Rolul wellbeing-ului în prevenirea burnout-ului din mediul corporate
În mediul organizațiilor din prezent, sănătatea și bunăstarea angajaților sunt esențiale pentru succesul pe termen lung. Pentru menține un nivel ridicat al acestor elemente, companiile aplică diverse beneficii pentru angajați, de la pachete de asigurări medicale, la acțiuni de relaxare pentru angajați, inclusiv ședințe de coaching, traininguri de dezvoltare personală sau pachete de consultații psihologice.
În cadrul pachetelor de wellbeing, Realitatea Virtuală (VR), o tehnologie inovatoare are rolul de a revoluționa modul în care companiile abordează wellbeing-ul angajaților.
Integrarea VR în programele de wellbeing corporate
Descoperă viitorul wellbeing-ului la locul de muncă care folosește Realitatea Virtuală ca soluție inovatoare în combaterea epuizării profesionale. Integrarea VR în programele de wellbeing corporate oferă o soluție promițătoare pentru ratele crescânde de burnout și stres la locul de muncă. Prin crearea unor experiențe imersive, relaxante și captivante, VR-ul are potențialul de a îmbunătăți semnificativ starea de bine a angajaților, satisfacția în muncă și productivitatea generală. Pe măsură ce activitatea profesională continuă să întâlnească provocările unui mediu de business agil, adoptarea de soluții inovatoare precum programele de wellbeing în VR, poate conduce la organizații mai rezistente, sănătoase și sustenabile.
♦ Relaxare și Wellbeing: Implementați sesiuni de meditație și relaxare VR pentru a ajuta angajații să gestioneze stresul și anxietatea.
♦ Bunăstarea Fizică: Introduceți programe de fitness bazate pe tehnologia VR, transformând exercițiul fizic într-o activitate antrenantă și plăcută.
♦ Dezvoltare de soft skills: Utilizați VR pentru cursuri și traininguri, cu experiențe interactive de formare și dezvoltare de soft skills, îmbunătățind abilitățile și consolidarea echipelor, în special în medii cultural diverse. Aceste experiențe au ca rezultat un proces de învățare mai eficient și accelerează dezvoltarea abilităților prin feedback și evaluare în timp real.
Programe de wellbeing corporate în realitate virtuală
Transformă wellbeing-ul angajaților cu soluțiile VR de la VR Synergy și oferă-le o experiență accesibilă de mindfulness și reducere a stresului.
VR Synergy pune la dispoziția organizațiilor trei pachete predefinite: Relaxation & Wellbeing, Soft Skills Empowerment și Full Corporate Pack, toate centrate pe tehnologia VR. Soluțiile oferite sunt concepute pentru a oferi relaxare prin meditație, activități fizice și antrenament pentru dezvoltarea personală.-ul
Resurse și studii:
♦ CIPD – Health-and-wellbeing-report-2023.pdf
♦ AON – Global-wellbeing-report-2022.pdf
♦ Research Study: Virtual reality and immersive technologies to promote workplace wellbeing: a systematic review.pdf
♦ Research Study: The COVID-19 Pandemic and Overall Wellbeing: Mediating Role of Virtual Reality Fitness for Physical-Psychological Health and Physical Activity.pdf
♦ Research Study: Improving Employee Well-Being by Means of Virtual Reality – REALEX: An Empirical Case Study